مهندسی عمران

رتبه ۸ مجموعه علوم و مهندسی آب کنکور دکترای ۹۲
ويدا آتشي

شان اجتماعی دکتری بالاتر است

پیش از این که در مقطع دکتری پذیرفته شود، درس خواندن در مقطع دکتری برای «ویدا آتشی» یک آرزو بود، آتشی در رشته مجموعه علوم و مهندسی آب، سازه های آبی در کنکور دکترای سال 1392 رتبه 8 را به دست آورد.

چطور شد تصمیم گرفتید در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهید؟

کلا به تحصیل علاقه داشتم. هدفم از اول همین بود.

از اول یعنی دقیقا چه زمانی؟

از وقتی در مقطع کارشناسی پذیرفته شدم.

به جز علاقه به تحصیل، دلیل دیگری هم برای درس خواندن در مقطع دکتری داشتید؟

رشته من مهندسی کشاورزی، گرایش آب بود. آن موقع با لیسانس این رشته نمی شد کاری کرد. هدفم این بود که جذب هیات علمی شوم. این هدف، حالا به یک آرزو تبدیل شده است. به همین دلایل باید خودم را به دکتری می رساندم. احساس می کردم باید درسم را تا این مقطع ادامه دهم .

چرا عضو هیات علمی شدن از یک هدف به یک آرزو تبديل شد ؟

هیات علمی دانشگاه ها اشباع شده. فقط دانشگاه های آزاد و پیام نور می مانند. من ساکن تهران هستم و فکر می کنم حتی در اطراف تهران هم وضع وخیم است.

از نظر شما تحصیل در مقطع دکتری هدف بزرگی است؟

پیش از ورود به مقطع دکتری، این طور به نظر می آید، اما وقتی وارد آن می شوی، انگار این طور نیست. اطرافیان فکر می کنند خیلی هدف بزرگی است.

شما قبل از ورود به این مقطع فکر می کردید هدف بزرگی است؟

در مقطع کارشناسی ارشد این طور فکر می کردم و برایم یک آرزوی دست نیافتنی بود. اما انگار وقتی به آن رسیدم، ابهتش را از دست داد.

چقدر برای پذیرفته شدن در مقطع دکتری تلاش کردید؟

از آبان بکوب درس خواندم. هر کسی که می گوید درس نخواندم، باید در درس ها خیلی قوی بوده باشد که بتواند در مقطع دکتری پذیرفته شود. در یک سری کلاس ها هم شرکت کردم.

حالا از این که در مقطع دکتری تحصیل می کنید، چه حسی دارید؟

شان اجتماعی بالای آن حس خوبی دارد. غیر از آن حس دیگری ندارد.

قرار است بعد از مقطع دکتری به چه فعالیت هایی بپردازید؟

می خواهم مطالعاتی را انجام دهم. بعد از آن دنبال کار می روم. فعلا نمی توانم به طور قطعی تصمیم بگیرم.

فکر می کنید آینده برای کسی که دارای مدرک دکتری است، با کسی که دارای مدرک کارشناسی ارشد است تفاوتی دارد؟

الان می بینم بجز این که شان اجتماعی دکترا بالاتر است، تفاوت دیگری ندارد. روی کسی که مدرک دکتری دارد، بیشتر حساب می شود، البته به نظرم حالا دکترا هم ابهت خود را از دست داده.

کمی از علایق خود بگویید. بجز درس خواندن چه فعالیت دیگری انجام می دهید؟

خطاطی کار می کنم. زبان را هم جداگانه پیگیر هستم.

در خطاطی در چه سطحی قرار دارید؟

با قلم نی خط نستعلیق کار می کنم و عضو انجمن خوشنویسان هستم.

برای پذیرفته شدن در مقطع دکتری از خطاطی کم کردید؟

بله، دقیقا. خوب یادم است که مجبور شدم خطاطی را رها کنم. زبان را هم با سختی می خواندم.

پارسه در موفقیت شما چه نقشی داشت؟

پارسه، عنوان رشته من را دقیق نداشت، اما در کلاس های زبان و استعداد تحصیلی آن شرکت کردم. درس مکانیک سیالات را هم با بچه های عمران که برای کنکور کارشناسی ارشد آماده می شدند، گذراندم. خواندن این درس برایم سخت بود و کلاس های پارسه به من کمک کرد.