مهندسی صنایع

رتبه 8 مهندسی پلیمر در کنکور دکترای سال 92
علي نعيم آبادي

دوست دارم در یک مرکز تحقیقاتی کار کنم

حالا یک سال است که در مقطع دکتری به ادامه تحصیل می پردازد، اما این طور که خودش می گوید تحصیل در این مقطع نتوانسته انتظاراتش را آنطور که باید برآورده کند. «علی نعیم آبادی»، سال 1392 در کنکور دکتری توانست در رشته مهندسی پلیمر، صنایع پلیمر رتبه 8 را به دست بیاورد. او هم اکنون در دانشگاه امبیرکبیر درس می خواند.

این که دکتر صدایتان کنند، چقدر تاثیر داشت در این که بخواهید در مقطع دکترا ادامه تحصیل بدهید؟

این طور نبود که عنوان دکتر باعث شود بخواهم ادامه تحصیل بدهم. راستش، این مقطع آنطور که می خواستم نبود. تحصیل در مقطع دکتری، حس اجتماعی خوبی دارد، اما من از تحصیل در این مقطع بیشتر از این ها انتظار داشتم.

پس چه دلایلی شما را ترغیب کرد تا در مقطع دکترا به ادامه تحصیل بپردازید؟

مهم ترین دلیل این بود که فعالیت های دانشگاهی را ادامه بدهم و در مسیر پیشرفت حرکت کنم. فکر می کنم در این مرحله بیشتر می توان از امکاناتی که در دانشگاه هست، استفاده کرد.

چقدر برای پذیرفته شدن در این مقطع تلاش کردید؟

چند ماه قبل از کنکور دکتری درس خواندن را شروع کردم. تقریبا 7-8 ماه به صورت پراکنده درس خواندم. 3 ماه هم روی درس ها تمرکز کردم.

فکر می کنید مهم ترین دلیلی که باعث شد در کنکور دکتری پذیرفته شوید و رتبه تک رقمی کسب کنید، چه بود؟

فکر می کنم آدم باید حاشیه های زندگی اش را کم کند. من تا زمانی که حاشیه ها را از خودم دور نکرده بودم، نتوانستم به شکل قوی درس بخوانم. حاشیه ها را که کم کردم، روی درس خواندن متمرکز شدم و این تمرکز، مهم ترین دلیل پذیرفته شدن در کنکور دکترا بود.

فکر می کنید درس خواندن برای کنکور دکتری با درس خواندن برای کنکور کارشناسی ارشد چقدر به یکدیگر شباهت دارد، یا از یکدیگر متفاوت است؟

بخش شرکت در کنکور برای این دو مقطع خیلی دارای تفاوت نیست، اما آمادگی برای مصاحبه خیلی متفاوت است. باید برای مقطع دکتری، مقاله آماده کرد و معیارهای دیگری را در نظر گرفت. باید در زمینه مباحث پژوهشی کار کرد، اما در مقطع کارشناسی ارشد به پژوهش نیازی نیست و فقط شرکت در کنکور و پذیرفته شدن در آن مهم است.

بعد از دکتری چه آینده ای را برای خود ترسیم کرده اید؟

در ایران متاسفانه، کار علمی خاصی انجام نمی شود. من دوست دارم در یک مرکز تحقیقاتی کار کنم، البته تدریس در دانشگاه هم جای خودش را دارد. با این وجود کاری که مرا خوشحال کند، انجام کار تحقیقاتی در یک مرکز علمی است.

حالا که یک سال از تحصیل شما در مقطع دکتری می گذرد، تحصیل در این مقطع توانسته انتظارات شما را از نظر علمی برآورده کند؟

انتظاراتم برآورده نشده. سیستم آموزشی مقطع دکتری به این شکل است که باید بتوانی امرار معاش کنی. درس خواندن را کار در نظر نمی گیرند و در این مقطع نمی دانی باید درس بخوانی، یا این که پول دربیاوری.

موسسه پارسه در پذیرفته شدن در مقطع دکتری چه نقشی داشت؟

در کلاس زبان پارسه شرکت کردم و شرکت در این کلاس، مرا در مسیری که باید قرار می گرفتم، قرار داد. درس استعداد تحصیلی هم خوب بود .کلاس زبان آقای البرزی، محشر بود.