مهندسی برق

رتبه 3 رشته مهندسی پزشکی در کنکور دکترای سال 1392
زهرا مردي

آینده برایم روشن است

بعضی افراد همین که به مقطع کارشناسی ارشد وارد می شوند، تصمیم می گیرند تحصیلات خود را تا پایان دکترا ادامه بدهند. برخی هم پس از کسب مدرک فوق لیسانس به این نتیجه می رسند. «زهرا مردی»، یک سال پس از فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی ارشد چنین تصمیمی گرفت. مردی در کنکور دکترای سال 1392 رتبه 3 رشته مهندسی پزشکی، بیو الکتریک را کسب کرد.

از چه زماني تصمیم گرفتید در مقطع دکترا ادامه تحصیل بدهید؟

این موضوع تقریبا یک سال پس از فارغ التحصیلی رخ داد. در آن زمان بود که تصمیم من جدی شد. آبان سال 92 جزوه ها را گرفتم و بعد هم شروع به درس خواندن کردم.

چطور به این نتیجه رسیدید که باید در مقطع دکترا درس بخوانید؟

(می خندد) چه بگویم؟ جو دکترا حاکم شده، اما من ادامه تحصیل را دوست دارم، به ویژه رشته خودم را هم خیلی دوست دارم و به نظرم درس خواندن در مقطع دکترا در زمینه های مختلف، راه را برای فعالیت باز می کند.

تا حالا از درس خواندن در این مقطع راضی هستید؟

بله راضی ام. آینده، دست خداست، اما در شرایط فعلی، راضی ام. فکر می کنم آینده برایم روشن است.

فکر می کنید درس خواندن در مقطع دکترا و کسب مدرک دکترا هدف بزرگی است؟

هدف بزرگ در زندگی هر فرد، تعریف خودش را دارد و نسبت به آدم های مختلف، متفاوت است . برای یک نفر کسب ثروت، هدف بزرگی است و برای یکی، تحصیلات. برای بعضی ها هم کسب ثروت وهم تحصیلات هدف بزرگي است.

درس خواندن در مقطع دکترا برای شما هدف بزرگی بود؟

برای من، بله.

چقدر برای رسیدن به این هدف تلاش کردید؟

تلاش که زیاد داشتم. بین مقطع لیسانس و فوق لیسانس من، فاصله طولانی به وجود آمد. زمانی که در مقطع فوق لیسانس قبول شدم، حس کردم باید همه سعی خودم را انجام بدهم. اساتید در مصاحبه دکترا تعجب می کردند که من در دانشگاه آزاد درس خوانده ام. به این دلیل که از مقطع کارشناسی ارشد تصمیم گرفتم پایه ام را قوی کنم.

حالا که در مقطع دکترا درس می خوانید، چه حسی دارید؟

خوب است، راضی ام. حس می کنم شاید هیچ کار دیگری این قدر مرا راضی نمی کرد.

چه آینده ای را برای خود ترسیم کرده اید؟

نمی دانم چه پیش می آید. قصدم ادامه تحصیل در مقطع فوق دکترا است، شاید در ایران، شاید هم در خارج از ایران. دوست دارم عضو هیات علمی شوم. هر کدام که پیش بیاید، راضی ام.

فکر می کنید آینده برای کسی که دکترا دارد با کسی که مدرک کارشناسی ارشد دارد متفاوت است؟

کسی که دارای مدرک دکترا است، انتخاب های محدودتری دارد چون با این مدرک، توقعش بالا می رود و شاید بجز عضو هیات علمی شدن برای خودش شغلي را مناسب نبيند. اما برای کسی که فوق لیسانس دارد، کار در شرکت های خصوصی هم می تواند راضی کننده باشد.

کمی از علایق خود بگویید.

من هم، همه کارهایی را که خانم ها دوست دارند، مي پسندم. خیاطی را دوست دارم و برای خودم خیاطی انجام می دهم. موسیقی سنتی، کتاب خواندن و نقاشی کشیدن را هم دوست دارم.

پارسه در موفقیت شما چه نقشی داشت؟

پارسه هم در مقطع کارشناسی ارشد و هم در مقطع دکترا خیلی به من کمک کرد. از جزوه ها و آزمون های آن استفاده کردم. واقعا مفید بود. برای مقطع دکترا ریاضی یک و دو را کامل خواندم و هیچ چیزی جا نینداختم. متاسفانه نتوانستم در آزمون های پارسه شرکت کنم، اما کتاب های پارسه شان اجتماعی دکتری بالاتر است

پیش از این که در مقطع دکتری پذیرفته شود، درس خواندن در مقطع دکتری برای «ویدا آتشی» یک آرزو بود، آتشی در رشته مجموعه علوم و مهندسی آب، سازه های آبی در کنکور دکترای سال 1392 رتبه 8 را به دست آورد.

چطور شد تصمیم گرفتید در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهید؟

کلا به تحصیل علاقه داشتم. هدفم از اول همین بود.

از اول یعنی دقیقا چه زمانی؟

از وقتی در مقطع کارشناسی پذیرفته شدم.

به جز علاقه به تحصیل، دلیل دیگری هم برای درس خواندن در مقطع دکتری داشتید؟

رشته من مهندسی کشاورزی، گرایش آب بود. آن موقع با لیسانس این رشته نمی شد کاری کرد. هدفم این بود که جذب هیات علمی شوم. این هدف، حالا به یک آرزو تبدیل شده است. به همین دلایل باید خودم را به دکتری می رساندم. احساس می کردم باید درسم را تا این مقطع ادامه دهم .

چرا عضو هیات علمی شدن از یک هدف به یک آرزو تبديل شد ؟

هیات علمی دانشگاه ها اشباع شده. فقط دانشگاه های آزاد و پیام نور می مانند. من ساکن تهران هستم و فکر می کنم حتی در اطراف تهران هم وضع وخیم است.

از نظر شما تحصیل در مقطع دکتری هدف بزرگی است؟

پیش از ورود به مقطع دکتری، این طور به نظر می آید، اما وقتی وارد آن می شوی، انگار این طور نیست. اطرافیان فکر می کنند خیلی هدف بزرگی است.

شما قبل از ورود به این مقطع فکر می کردید هدف بزرگی است؟

در مقطع کارشناسی ارشد این طور فکر می کردم و برایم یک آرزوی دست نیافتنی بود. اما انگار وقتی به آن رسیدم، ابهتش را از دست داد.

چقدر برای پذیرفته شدن در مقطع دکتری تلاش کردید؟

از آبان بکوب درس خواندم. هر کسی که می گوید درس نخواندم، باید در درس ها خیلی قوی بوده باشد که بتواند در مقطع دکتری پذیرفته شود. در یک سری کلاس ها هم شرکت کردم.

حالا از این که در مقطع دکتری تحصیل می کنید، چه حسی دارید؟

شان اجتماعی بالای آن حس خوبی دارد. غیر از آن حس دیگری ندارد.

قرار است بعد از مقطع دکتری به چه فعالیت هایی بپردازید؟

می خواهم مطالعاتی را انجام دهم. بعد از آن دنبال کار می روم. فعلا نمی توانم به طور قطعی تصمیم بگیرم.

فکر می کنید آینده برای کسی که دارای مدرک دکتری است، با کسی که دارای مدرک کارشناسی ارشد است تفاوتی دارد؟

الان می بینم بجز این که شان اجتماعی دکترا بالاتر است، تفاوت دیگری ندارد. روی کسی که مدرک دکتری دارد، بیشتر حساب می شود، البته به نظرم حالا دکترا هم ابهت خود را از دست داده.

کمی از علایق خود بگویید. بجز درس خواندن چه فعالیت دیگری انجام می دهید؟

خطاطی کار می کنم. زبان را هم جداگانه پیگیر هستم.

در خطاطی در چه سطحی قرار دارید؟

با قلم نی خط نستعلیق کار می کنم و عضو انجمن خوشنویسان هستم.

برای پذیرفته شدن در مقطع دکتری از خطاطی کم کردید؟

بله، دقیقا. خوب یادم است که مجبور شدم خطاطی را رها کنم. زبان را هم با سختی می خواندم.

پارسه در موفقیت شما چه نقشی داشت؟

پارسه، عنوان رشته من را دقیق نداشت، اما در کلاس های زبان و استعداد تحصیلی آن شرکت کردم. درس مکانیک سیالات را هم با بچه های عمران که برای کنکور کارشناسی ارشد آماده می شدند، گذراندم. خواندن این درس برایم سخت بود و کلاس های پارسه به من کمک کرد.