مهندسی عمران

رتبه 9 مجموعه مهندسی عمران کنکور دکترای سال 1392
رضا شربتی

هوا فضا را دوست دارم

هر کدام از افراد جامعه برای خود اهدافی را معین کرده اند. پذیرفته شدن در مقطع دکتری هم هدفی است که «رضا شربتی» برای خود برگزید. وی در کنکور دکترای سال 1392 توانست رتبه 9 مجموعه مهندسی عمران، مهندسی زلزله را به دست بیاورد.

بعد از فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی ارشد تصمیم گرفت به ادامه تحصیل در مقطع دکتری بپردازد. «رضا شربتی» این طور فکر می کند که افرادی که در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می کنند، لازم است برای این که نتیجه تلاش ها و فعالیت های آن ها مشخص شود، درس خواندن را تا مقطع دکتری نیز ادامه بدهند. درس خواندن در مقطع دکتری برای برخی هدف بزرگی به شمار می رود. باید دید رتبه 9 مجموعه مهندسی عمران، مهندسی زلزله در این باره چه نظری دارد. وی می گوید:«درس خواندن در مقطع دکتری هدف بزرگی نیست، اما این موضوع بستگی به شخص دارد. برای یک نفر این هدف بزرگ است و برای یک نفر نه. درس خواندن در این مقطع برای من هدف بزرگی به شمار می رفت.»

شربتی به این دلیل که از مقطع فوق لیسانس به ادامه تحصیل فکر می کرد، از همین مقطع هم سعی کرد تا شرایط لازم را برای مقطع دکتری در خود ایجاد کند. آماده کردن مقاله های علمی و بالا بردن مهارت در درس های تخصصی، برخی از این شرایط بود. او پیش از این که در این مقطع درس بخواند، فکر می کرد که باید چه حس خوبی داشته باشد، اما حالا پس از یک سال تحصیل در مقطع دکتری فکر می کند که حس خاصی ندارد.

معمولا دانشجویان مقطع دکتری برای آینده خود برنامه هایی دارند، اما شربتی فکر می کند که 4 سال درس خواندن را پیش رو دارد و هنوز زود است که بخواهد تصمیم بگیرد. وی می خواهد شرایط را بسنجد تا ببیند که چه کاری مناسب تر و بهتر است. او فکر می کند کسی که در مقطع دکتری تحصیل کرده، در جامعه از شان اجتماعی بالاتری برخوردار است و در پروژه ها به او بیشتر اعتماد می شود. درباره علاقه مندی های خود نیز چنین توضیح می دهد:«بجز رشته خودم به زمینه های هوا فضا علاقه مندم و در این زمینه مطالعه هم دارم. ورزش را هم دوست دارم و اگر شرایطش فراهم باشد، به ورزش فوتبال می پردازم.»

درباره نقش موسسه پارسه در موفقیت خود نیز می گوید:«برای یکی از درس های تخصصی از موسسه پارسه استفاده کردم که خیلی موثر بود. درس دینامیک سازه را با دکتر رحمت آبادی داشتم که استاد خیلی خوبی بود.»