فیزیک

رتبه 5 فوتونیک در کنکور دکترای سال 1392
زهرا سعیدیان

دلم روشن است

رتبه 5 فوتونیک در کنکور دکترای سال 1392، از کلاس های «کوانتوم» و «الکترودینامیک» پارسه استفاده کرد و این طور که خودش می گوید این کلاس ها توانست به او کمک کند. «زهرا سعیدیان»، علاوه بر تحصیل در مقطع دکتری به تدریس در دانشگاه ها هم مشغول است و آینده ای روشن را برای خود تصور می کند.

این که دکتر صدایتان کنند، چقدر تاثیر داشت در این که بخواهید در مقطع دکترا شرکت کنید؟

راستش، زیاد مهم نبود. تقریبا هیچی.

پس چه دلایلی باعث شد در این مقطع درس بخوانید؟

اولین دلیل این بود که خودم به ادامه تحصیل علاقه دارم. دومین دلیل به خاطر بازار کار بود. فکر می کنم با مدرک دکتری خیلی بهتر می توان جذب محیط کار شد، به ویژه کار در دانشگاه و انجام کارهای پروژه ای آسان تر می شود. سومین دلیلم برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری هم این بود که در خانواده ام همه دارای مدرک تحصیلی بالا هستند.

چقدر برای پذیرفته شدن در مقطع دکترا تلاش کردید؟

اگر بخواهم دقیق بگویم از 10 بهمن تا 18 اسفند درس خواندم. کلاس ها هم از 29 مهر شروع شد. هر روز از ساعت 7:30 تا حدود 10-11 درس می خواندم.

فکر می کنید چه دلیلی باعث موفق شوید؟

درس هایی را که خواندم، خوب خواندم. سعی کردم همه درس ها را بخوانم، اما وقتی متوجه شدم که وقتم کم است، مباحثی را که خواندم، به طور کامل خواندم. نمونه سئوال حل کردم. بعضی ها به صورت پراکنده درس می خوانند و همه درس ها را هم نصفه نیمه می خوانند، اما من همه درس هایی را که فرصت کردم، به صورت کامل خواندم.

فکر می کنید درس خواندن برای کنکور دکتری چقدر شبیه یا متفاوت به درس خواندن در مقطع کارشناسی ارشد است؟

من برای کنکور کارشناسی ارشد بیشتر درس خواندم. درس خواندنم 6-7 ماه طول کشید، اما برای کنکور دکتری فقط یک ماه درس خواندم، بجز این نحوه درس خواندن مشابه است. تعداد درس ها هم چندان تفاوتی نداشت.

چه آینده ای را برای خود ترسیم کرده اید؟

فعلا که در دانشگاه های پیام نور، آزاد و علمی کاربردی مشغول به تدریس هستم. دوست دارم به صورت موقت در دانشگاه تدریس کنم و اگر امکان باشد در محیط های کاری مانند وزارت دفاع به صورت پروژه ای کار کنم.

حالا که در مقطع دکتری درس می خوانید، این مقطع توانسته انتظارات شما را از نظر علمی برآورده کند؟

یک سال است که در مقطع دکتری درس می خوانم و امسال وارد سال دوم می شوم. در این مدت می توانم بگویم دانشگاه تقریبا انتظاراتم را برآورده کرده. البته بیشتر واحدهای درسی را پاس کرده ام. خدا را شکر خوب پیش رفته ایم.

فکر می کنید با مدرک دکتری می توان کار خوبی پیدا کرد؟

بله. دلم روشن است.

پارسه در موفقیت شما چه نقشی داشت؟

البته من قبل از هر چیز باید بگویم که نسبت به پارسه، یک گلایه دارم. وقتی قبول شدم، حتی یک تبریک هم به من نگفتند. خیلی منتظر شدم با من تماس بگیرند، اما این اتفاق رخ نداد. از کلاس های «کوانتوم» و «الکترودینامیک» پارسه استفاده کردم. کلاس ها خوب بود. هفته آخر جزوه را ورق زدم، اما همین هم برایم مفید بود. این را هم بگویم که تا خود فرد درس نخواند، موسسه نمی تواند به او کمک کند. بعضی از دوستانم جزوه های من را خواندند، اما رتبه نیاوردند. تلاش کردن خیلی مهم است.