مهندسی مکانیک

رتبه 3 مهندسی سیستم های انرژی کنکور دکترای 1392
احمد حسین نژاد

دوست دارم در صنعت انرژی فعالیت کنم

سال 1392 برای «احمد حسین نژاد»، اتفاق مهمی رخ داد. این اتفاق پذیرفته شدن در مقطع دکتری بود. حسین نژاد در کنکور دکترای سال 1392، رتبه 3 رشته مهندسی سیستم های انرژی را به دست آورد و هم اکنون در دانشگاه صنعتی شریف به تحصیل می پردازد.

حدود چهار- پنج دهه قبل، مردم به داشتن مدرک دیپلم اکتفا می کردند، روال این بود که دیپلمه ها آدم های خیلی باسوادی محسوب می شدند. بعد شرکت در کنکور و گرفتن مدرک لیسانس خیلی باب شد، تا حدی که همه سعی می کردند به هر قیمتی که شده در مقطع لیسانس درس بخوانند. کلاس های کنکور به همین دلیل رونق گرفت. اما حالا چند سالی هست که دیگر کسی به داشتن مدرک لیسانس اکتفا نمی کند. همه سعی دارند هر طور شده در مقطع فوق لیسانس هم ادامه تحصیل بدهند. حتی برخی به این مرحله هم اکتفا نمی کنند. یکی از دلایل این اتفاق، افزایش فارغ التحصیلان مقطع فوق لیسانس و کاهش بازار کار برای آن ها است، اما داوطلبان کنکور دکتری، هدف دیگری هم دارند؛ آن ها می خواهند سطح علمی خود را افزایش دهند. کسب عنوان «دکتر» که منجر به داشتن شان اجتماعی بالایی می شود هم یکی دیگر از این دلایل است. حالا باید دید «احمد حسین نژاد» که توانسته رتبه 3 رشته مهندسی سیستم های انرژی را در کنکور دکترای سال 1392 کسب کند، چه دلیلی داشته؟ آیا او هم به صرف کسب عنوان «دکتر» به درس خواندن در مقطع دکترا علاقه مند شده؟ حسین نژاد می گوید:«به این پیشوند نیاز داشتم.»

او در توضیح چرایی نیاز به عنوان «دکتر» هم این طور توضیح می دهد:«در جامعه ما متاسفانه دید خوبی نسبت به مهندسی ندارند و مهندس را با تکنسین یکسان می دانند. من می خواهم در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهم تا مرا صاحب نظر بدانند.»

رتبه 3 رشته مهندسی سیستم های انرژی، علاوه بر این دلیل، به رشته تحصیلی خود هم علاقه داشت و تاثیرگذار بودن در این رشته هم از دیگر دلایلی بود که باعث شد تصمیم بگیرد تا در مقطع دکترا درس بخواند.

او برای پذیرفته شدن در این مقطع، درس خواندن را از آذر سال 1392 شروع کرد و هر روز هم بین 5 تا 6 ساعت را به درس خواندن اختصاص داد. اما مهم ترین ویژگی درس خواندش چه بود که باعث شد رتبه 3 را کسب کند؟ در پاسخ به این پرسش چنین توضیح می دهد:«پایه ام قوی بود. تکرار درس ها به من کمک کرد و تست زدن هم باعث شد موفق عمل کنم.»

از نظر حسین نژاد، درس خواندن برای کنکور دکتری و درس خواندن برای کنکور کارشناسی ارشد، تفاوت زیادی ندارند و برای پذیرفته شدن در کنکور دکتری باید روی درس زبان بیشتر تمرکز کرد.

وی دوست دارد بعد از پایان مقطع دکتری، عضو هیات علمی دانشگاه شود و به فعالیت در زمینه صنعت انرژی هم بپردازد.

درباره تاثیر کلاس های پارسه در موفقیتش هم می گوید:«در کلاس های زبان موسسه پارسه شرکت می کردم. دکتر البرزی، خیلی خوب درس می دهد. همین باعث شد که در کنکور دکتری در درس زبان، خوب تست بزنم.»