مجموعه زبان

رشته ام را دوست دارم
زهرا احساني

رتبه 7 سهمیه غیرآزاد و رتبه 70 آزاد رشته مجموعه زبان شناسی در کنکور دکتری 1393

انگیزه های داوطلبان کنکور مقطع دکتری از شرکت در این کنکور و ادامه تحصیل در مقطع دکتری متفاوت است. بالا بردن مدرک تحصیلی به منظور قرار گرفتن در موقعیت شغلی بهتر، انگیزه ای مشترک برای همه داوطلبان محسوب می شود؛ انگیزه ای که به راحتی می تواند زمینه ساز تلاش بیشتر باشد. «زهرا احسانی»، که رتبه 7 سهمیه غیرآزاد رشته مجموعه زبان شناسی را در کنکور دکتری کسب کرده، نیز از ارتقاء مدرک تحصیلی به عنوان هدف خود نام می برد، اما احسانی علاوه بر این موضوع انگیزه دیگری هم دارد؛ وی به شدت به رشته ای که در آن تحصیل کرده علاقه مند است. او برای پذیرفته شدن در کنکور دکتری برخی از فعالیت های جانبی خود را کاهش داد تا موفق تر عمل کند.

از چه زمانی تصمیم گرفتید تا در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهید؟

چند سالی هست که این تصمیم را دارم، اما به طور قطعی و به صورت مستمر دو- سه سال است که کتاب ها و جزوه ها را به صورت جدی مطالعه می کنم. مقطع دکتری، مدرک زبان می خواست، اما من این مدرک را نداشتم. در این دو- سه سال که کنکور تستی شده، به طور جدی تصمیم گرفتم ادامه بدهم. زبان هم همزمان بود.

چطور در این دو-سه سال، درس خواندن در مقطع دکتری برایتان جدی شده؟

در دانشگاه تدریس می کردم. می خواستم مدرکم بالاتر باشد.

به نظرتان داشتن مدرک دکتری هدف بزرگی است؟

بستگی به افراد دارد. من شدیدا رشته ام را دوست دارم. اگر مدرک دکتری نگیرم هم مطالعاتم را ادامه می دهم.

یعنی به خاطر افزایش مطالعات خود می خواهید ادامه تحصیل بدهید؟

بله، ولی صد در صد داشتن مدرک هم بی تاثیر نیست.

برای رسیدن به این هدف چه کردید؟

جزوه ها، کتاب ها و بسته های آموزشی را تهیه و در کلاس ها هم شرکت کردم. جزوه های بچه هایی را که در مقطع دکتری قبول شدند، گرفتم.

حالا که در کنکور دکتری رتبه کسب کرده اید، چه حسی دارید؟

خیلی شادم. این اتفاق در انرژی و روحیه ام تاثیر دارد. وقتی برای مصاحبه       می­روم، انرژی ام بیشتر می شود.

بعد از این مقطع چه برنامه ای دارید؟

من حالا در دانشگاه هایی مثل تربیت معلم و پیام نور درس می دهم، اما به خاطر درس خواندن برای کنکور دکتری، کلاس نگرفتم. تصمیم دارم بعد از این مقطع در دانشگاه تدریس کنم.

فکر می کنید آینده شغلی برای کسی که مدرک دکتری دارد و کسی که مدرک کارشناسی ارشد دارد، چقدر متفاوت است؟

تفاوت دارد. حقوق و مزایای دکتری بیشتر از حقوق و مزایای کسی است که کارشناسی ارشد دارد.

کمی از علایق خود بگویید. چه تفریحات و سرگرمی هایی دارید؟

تفریحاتم پیاده روی، شنا و تماشای تلویزیون است.

برای پذیرفته شدن در کنکور دکتری از این تفریحات کم کردید؟

بله، خیلی. شاغل هم بودم که به خاطر کنکور، آن را حذف کردم و بیشتر مطالعه کردم.

پارسه در کسب رتبه در کنکور دکتری چه تاثیری داشت؟

از برخی از جزوه های پارسه مثل زبان و استعداد تحصیلی استفاده کردم که برایم مفید بود.