مهندسی فناوری اطلاعات

انتظار داشتم محيط علمي تر باشد .

انتظار داشتم محيط علمي تر باشد .
علي موسوي

رتبه 4 رشته مهندسی فناوری اطلاعات در کنکور دکترای سال 1391

پیش از ورود به مقطع دکتری فکر می کرد که این محیط، علمی تر باشد، اما انتظاراتش چندان برآورده نشده است. «علی موسوی»، رتبه 4 رشته مهندسی فناوری اطلاعات در کنکور دکترای سال 1391 است و هم اکنون در پژوهشکده فناوری اطلاعات جهاد دانشگاهی درس می خواند. موسوی برای پذیرفته شدن در مقطع دکتری خیلی تلاش کرد و سه ماه همه چیز را بجز درس خواندن کنار گذاشت. او درباره نقش موسسه پارسه در موفقیت خود می گوید:«محیط پارسه خیلی خوب بود و بین داوطلبان رقابت ایجاد می کرد. به نظرم موسسه پارسه با توجه به وقت و هزینه ای که داوطلب برای آن صرف می کند، محیط خوبی است.»

حالا که در مقطع دکتری درس می خوانید، چه حسی دارید؟

حس واقعی ام را بگویم، یا شعاری؟

راحت باشید. حس واقعی تان را بگویید.

خیلی نمی توانم بگویم که احساس خاصی دارم، اما خوشحالم. خدا را شکر. تحصیل در مقطع دکتری اعتماد به نفس دارد.

از درس خواندن در مقطع دکترا چه انتظاراتی داشتید؟

قبل از ورود به این مقطع، انتظار داشتم محیط علمی تر باشد. اما در دانشگاه های ایران با چنین محیطی مواجه نمی شویم. من رشته ای پژوهش محور انتخاب کرده ام و حداقل من در رشته خودم با چنین محیطی مواجه نشده ام.

یعنی درس خواندن در مقطع دکتری نتوانسته انتظارات شما را برآورده کند؟

انتظاری را که داشتم خیلی برآورده نکرد. حتی شاید توقف تحصیل ایجاد کنم و درس خواندن در این مقطع را دیگر ادامه ندهم.

اگر تحصیل در این مقطع را رها کنید، زحماتتان به هدر نمی رود؟

نه، اینطور نیست. می خواستم به خودم ثابت کنم که کاری را که می خواهم، می توانم انجام بدهم که این موضوع را به خودم ثابت کردم.

در ترم پاییز درگیر چه برنامه تحصیلی هستید؟

درگیر پایان نامه ام می شوم. یک پروژه صنعتی انتخاب کرده ام. حتی اگر نخواهم ادامه تحصیل بدهم، پروژه صنعتی هست. تمام وقتم را به این پروژه اختصاص می دهم.

می توانید کمی درباره این پروژه صحبت کنید؟

موضوع پروژه درباره پیش بینی قیمت نفت با الگوریتم های هوشمند است. البته معیار فقط پیش بینی نیست. این الگوریتم قدرت ایجاد یک استراتژی را دارد یعنی می توانیم اگر بخواهیم قیمت نفت را کاهش یا افزایش دهیم.

از نظر شما درس خواندن در مقطع دکتری چقدر شبیه یا متفاوت از درس خواندن در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس است؟

با محیط لیسانس خیلی تفاوت دارد. اما با فوق لیسانس، تا الان تفاوت زیادی ندیدم. دانشجو در ابتدای ورود به مقطع فوق لیسانس کمی گیج است، اما در مقطع دکتری می داند می خواهد چه فعالیت هایی انجام دهد. دانشجو در مقطع فوق لیسانس در یک سال اول مفاهیم را می فهمد اما در دکتری اینطور نیست.

برای پذیرفته شدن در مقطع دکتری چقدر تلاش کردید؟

خیلی تلاش کردم. تقریبا سه ماه همه چیز را کنار گذاشتم.

موسسه پارسه در موفقیت شما چه نقشی ایفا کرد؟