مهندسی فناوری اطلاعات

دكتري سخت است اما لذت دارد
فهيمه خرم نژاد

رتبه 7 رشته مهندسی فناوری اطلاعات در کنکور دکترای سال 1391

سفر و جهانگردی، جزو علاقه مندی هایش به شمار می رود. تاکنون به کشورهایی مانند ترکیه، مالزی، سنگاپور و روسیه سفر کرده است. به نظر می آید که برای درس خواندن برای کنکور دکتری از این تفریحات کم کرده باشد، اما چنین نیست. «فهیمه خرم نژاد»، زمان استراحت خود را به سفر اختصاص می دهد و در تابستانی که برای کنکور دکتری درس می خواند به مالزی و سنگاپور سفر کرد. او که هم اکنون در دانشگاه صنعتی امیرکبیر درس می خواند، در کنکور اولیه دکتری در سال 1391 توانست رتبه 7 رشته مهندسی فناوری اطلاعات را به دست بیاورد.

از چه زمانی تصمیم گرفتید در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهید؟

از سال 1387 که از مقطع فوق لیسانس فارغ التحصیل شدم، این تصمیم را داشتم، اما نمی خواستم در ایران در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهم. می خواستم از ایران بروم، اما ماندم. سال 89-90 ثبت نام کردم. برای اولین بار هم که در کنکور دکتری شرکت کردم، رتبه ام تک رقمی شد.

چطور به چنین نتیجه ای رسیدید؟

از اول تصمیم داشتم در مقطع دکتری درس بخوانم. می خواستم کار آکادمیک انجام بدهم و به نظرم تنها راه برای این کار، ادامه تحصیل در مقطع دکتری بود.

به نظرتان کسب مدرک دکتری هدف بزرگی است؟

بستگی به افراد دارد.

برای شما چطور؟ این هدف بزرگ بود؟

نمی توانم بگویم هدف خیلی بزرگی بود، اما هدف خوبی بود.

برای رسیدن به این هدف چه کردید؟

خیلی تلاش کردم. در همه کارهایم این طور هستم که هر تصمیمی می گیرم برای آن تلاش می کنم.

حالا که در مقطع دکتری درس می خوانید، چه حسی دارید؟

خوب است، سختی دارد، اما لذت هم دارد.

درس خواندن در مقطع دکتری چه سختی هایی دارد؟

درس خواندن در مقطع دکتری در ایران یک پروسه ناقص است و همه بار روی دانشجو است. خدا را شکر که من مشکل مالی ندارم، ولی خیلی از آن هایی که ازدواج کرده اند، مشکل مالی دارند. مشکل مالی، درس خواندن دانشجوها را تحت تاثیر قرار می دهد.

بعد از این مقطع چه آینده ای را برای خود ترسیم کرده اید؟

آینده ای که برای خودم ترسیم کرده ام، درس خواندن در مقطع فوق دکتری است و مسلما برای درس خواندن در این مقطع مجبورم از ایران بروم. حتی فرصت مطالعاتی که برای آن تلاش می کنم، به خاطر درس خواندن در مقطع فوق دکتری است.

فکر می کنید آینده برای کسی که مدرک دکتری دارد و کسی که مدرک فوق لیسانس دارد، چه قدر متفاوت است؟

اگر دنبال کار آکادمیک باشند، دکتری ارزش دارد. کسی که فوق لیسانس و یک تجربه کاری خوب دارد هم دارای وضعیت خوبی است. اما اگر کسی بخواهد در مقطع دکتری ادامه تحصیل بدهد که موقعیت کاری بالاتری به دست بیاورد، راه اشتباهی را انتخاب کرده است.

کمی از علایق خود بگویید.

به مسافرت و جهانگردی علاقه مندم.

به چه کشورهایی سفر کرده اید؟

کشورهایی مثل ترکیه، مالزی، سنگاپور، روسیه.

برای کنکور دکتری از این علایق کم کردید؟

سال اول دکتری را که تمام کردم، به تایلند رفتم. مسلما آدم وقتی می خواهد در کنکور دکتری شرکت کند، نمی تواند به چیز دیگری فکر کند، اما خب چرا... تابستانی که برای دکتری درس می خواندم یک هفته به مالزی و سنگاپور رفتم. من زمان استراحتم را به مسافرت رفتن اختصاص می دهم.

پارسه در موفقیت شما چه نقشی داشت؟

در موسسه پارسه، در کلاس های هوش و استعداد آمادگی تحصیلی و زبان شرکت کردم. کلاس ها خوب بود و از آن راضی بودم. خدایی، امتحانات پارسه خوب بود، اما فکر می کنم سطح سئوالات دکترا بالاتر بود.