دانشگاه جامع علمی - کاربردی

معرفی رشته­ مدیریت خانواده

دانشگاه جامع علمی­ کاربردی به عنوان دانشگاهی شغل محور و کار آفرین، محور اصلی نظام مهارتی کشور و پایه گذارنظام ملی مهارت و فن آوری شناخته می شود. این دانشگاه دارای 1100 رشته­ی شغلی-تحصیلی با 700 هزار دانشجو و 900 مرکز دانشگاهی در سطح کشور می باشد. یکی از این رشته – شغل ها، دوره­ی کاردانی مدیریت خانواده است که در قالب پودمانی و به صورت غیرحضوری ارائه می­شود؛ این دوره بر مبنای درک ضرورت مدیریت صحیح خانواده و نیز با اتکاء به دانش روز دنیا طراحی، تدوین و تصویب شده است. هدف از برگزاری دوره­ی غیرحضوری مدیریت خانواده در مقطع کاردانی، تربیت و مهارت آموزی افراد به منظور تشکیل و اداره­ی خانواده به سبک ایرانی-اسلامی، تقویت ارزش ها و استحکام بنیان خانواده است.

نکته­ ی قابل توجه جهت ثبت نام و تحصیل در این دوره نداشتن محدودیت سنی است؛ لذا شرکت در این دوره زمینه­ی رشد و تعالی تمام اعضای خانواده­ی ایرانی را بیش از پیش فراهم و ایشان را در مواجهه با تغییرات فضای اجتماعی­- اقتصادی دنیا و پیچیدگی های زندگی امروز آماده می­سازد. از دیگر مزایای دوره­های پودمانی، از جمله دوره­ی پودمانی مدیریت خانواده، عدم تداخل امور شغلی و تحصیلی دانشجویان است؛‌ زیرا در صورت نیاز به برگزاری کلاس های حضوری، این کلاس ها در آخر هفته و روزهای تعطیل برگزار خواهد شد.

آینده ی شغلی رشته مدیریت خانواده

دانش‌آموختگان این رشته می‌توانند به­ عنوان هنرآموز در هنرستان­ها به تدریس در این رشته بپردازند و نیز در مراکز مشاوره وزارت آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی و مراکز مشاوره خصوصی و دولتی فعالیت نمایند. سایر زمینه ­های شغلی دانش ­آموختگان مدیریت خانواده پس از فراغت از تحصیل عبارتند از: تأسیس و سرپرستی کارگاه های خود­اشتغالی و مهم­تر از همه مدیریت خانواده، پرستاری، مربی مهد کودک و کودکستان، فعالیت در کارخانه ­ها و مراکز تولید مواد غذایی و... .  به­ طورکلی کسانی که مهارت­های این رشته را به خوبی فرا گرفته و از تحصیلات بالاتری بر خوردار باشند در آینده شانس اشتغال بیشتری خواهند داشت.

تعداد پودمان و دروس رشته

دوره­ ی پودمانی غیر حضوری مدیریت خانواده با رویکردی کاربردی، درقالب 8 پودمان اجباری و 4 پودمان اختیاری، به­صورت چکیده­ای از رشته­های پزشکی، مدیریت، اقتصاد، حقوق و روانشناسی طراحی شده است؛

نام پودمان ها عبارتند از : آداب و معاشرت همسرداری ، پرورش گل های زینتی در خانه ، جمعیت ،بهداشت و فوریتهای پزشکی در خانه ، حقوق خانواده ، دروس عمومی ، دکوراسیون و تزئینات داخلی خانه ، روانشناسی و تعلیم و تربیت کودکان ، کاربرد و اصول نگهداری لوازم خانگی ، کاربری کامپیوتر ، مدیریت اقتصادی و برنامه ریزی خانه ، مشاور خانواده ، آشپزی و سفره آرایی

تاریخ برگزاری پودمان ها در هر سال

پودمان­های مدیریت خانواده در هر سال، همچون سایر دوره­ های دانشگاهی، در دو نیمسال پاییز و زمستان ارائه و برگزار می‌گردد؛ همچنین در صورت صلاحدید مرکز آموزش دانشگاه این دوره در نیمسال تابستان نیز ارائه خواهد شد.

امتحان پایان پودمان

دانشجویان می‌توانند پس از انتخاب پودمان ها بر حسب علاقه (یک پودمان در ترم تابستان و حداکثر دو پودمان در سایر ترم ها) با دریافت کارت ورود به جلسه نسبت به شرکت در آزمون پایان ترم اقدام نمایند؛ برگزاری امتحانات نیز طبق برنامه­ی آموزشی ارائه شده توسط دانشگاه جامع علمی کاربردی، غالبا در روزهای پنجشنبه و جمعه در پایان هر نیمسال صورت می­گیرد.

مدرک تحصیلی پایان دوره

مدرک این دوره در مقطع کاردانی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می­باشد .

ادامه تحصیل

فارغ ­التحصیلان این مقطع می­توانند در مقطع کارشناسی این رشته نیز  ادامه تحصیل دهند. همچنین امکان ادامه تحصیل برای فارغ ­التحصیلان رشته­ی مدیریت خانواده در سایر  رشته­ ها و مقاطع تحصیلی مورد تأیید وزارت علوم وجود دارد؛ لذا با توجه به تنوع دروس ارائه شده در دوره­ی کاردانی مدیریت خانواده، امکان موفقیت و ادامه تحصیل دانش ­آموختگان در رشته های مدیریت، حقوق، اقتصاد، روانشناسی و ... نسبت به سایر رشته ها بیش­تر است.

مدارک لازم برای ثبت نام

متقاضیان می بایست هنگام ثبت نام فایل اسکن شده­ ی کلیه­ ی مدارک زیر را در سامانه سایت قراردهند. (لازم به ذکر است که اسکن باید صرفا از روی اصل مدارک و با فرمت GPJ انجام شود و حجم هر فایل نیز نباید از 200 کیلو بایت بیشتر باشد.):

• فایل عکس اسکن شده با مشخصات زیر:

1)     عکس 4*3 تمام رخ که در سال جاری گرفته شده باشد.

2)     اندازه عکس اسکن شده باید حداقل 220*150 و حداکثر 300*200 پیکسل و حجم آن نباید از 50 کیلو بایت بیشتر باشد.

3)     عکس باید رنگی و دارای زمینه سفید باشد.

·        فایل کارت ملی (پشت و رو)

·        فایل کلیه صفحات شناسنامه

·        فایل گواهینامه پایان تحصیلات متوسطه (اصل دیپلم)

• فایل کارت پایان خدمت یا کارت معافیت دایم برای دانشجویان مرد (ارائه­ی فایل حکم کارگزینی و گواهی اشتغال به تحصیل برای آن دسته از شاغلین نیروهای مسلح که گذراندن دوره نظام وظیفه برای آن­ها ضرورت ندارد، الزامی است.)

هزینه ثبت نام

هزینه ثبت نام در پودمان­ های مدیریت خانواده و منابع درسی این رشته طبق مصوبه هیأت امنای دانشگاه جامع علمی­ کاربردی و به گونه ای برآورد و طراحی شده است که کلیه­ ی اقشار جامعه توان شرکت در این دوره را داشته باشند.

شیوه ثبت نام

امور مربوط به ثبت نام و برگزاری دوره­ی مدیریت خانواده، طبق مصوبه­ی دانشگاه جامع علمی کاربردی، به دفاتر نمایندگی مؤسسه­ ی پارسه در استان‌های مذکور در جدول زیر واگذار شده است. داوطلبان جهت دریافت اطلاعات بیشتر در ارتباط با این رشته و نحوه ثبت نام می‌توانند با شماره تلفن:02188956912 متعلق به مؤسسه­ ی پارسه تماس حاصل و یا به سایت های زیر مراجعه نمایند:

www.sateb.uast.ac.ir                          www.parseh.ac.ir

استان های تحت پوشش موسسه پارسه